Jonjoli – nakladané klíčky klokoča (studené predjedlo z Gruzínska) – 500 g.
Nakladané jonjoli sú dôkladne umyté výhonky hlohu, ktoré sa niekoľko hodín marinujú vo vopred pripravenom slanom náleve. Táto tradičná pochúťka je ideálna na prípravu chutných šalátov, ktoré zaujmú svojou jedinečnou chuťou a vôňou. Výborne sa hodí ako príloha k hlavným jedlám alebo ako zaujímavý prvok na studené taniere.
Predbežne doručenie 04.07.–07.07.
Doprava zdarma nad 99 EUR
€ 9,00
Na sklade
Prečo nakupovať na zGruzie.sk?
Jonjoli – studené predjedlo z Gruzínska
Jonjoli (ჯონჯოლი) je vzácny druh kríka z rodu klokočov. Je to endemit Kaukazu, zapísaný v Červenej knihe. Džonžoli je zároveň v Gruzínsku obľúbeným jedlom. Pripravuje sa z kvetenstva klokoča a je zdravým studeným občerstvením.
Zber kvetných pukov klokoča pripadá na koniec apríla a miestni obyvatelia ich nakladajú podľa špeciálnych receptov s určitým súborom korenín.
Chuť jonjoli je jasná, výrazne kyslá, trochu pripomínajúca kapary. Je bohatá na vitamíny a mikroprvky a pestuje sa v Gruzínsku bez akýchkoľvek chemických prísad.
Ak sú niekde v Gruzínsku na predaj púčiky klokoča, budete ich musieť dlho hľadať. Oveľa jednoduchšie je kúpiť si hotové marinované jonjoli. Kvety treba trochu vyžmýkať, pridať cibuľu nakrájanú na polkolieska a zaliať rastlinným olejom.
Zloženie: klokoč, soľ, voda, kyselina citrónová, sorbitol draselný, benzoan sodný. Podmienky skladovania: teplota od +6 do +16 °C.
Dodatočné informácie
Hmotnosť | 1,2 kg |
---|---|
Původ | Gruzie |
Brand | GSG |
EAN | 4860103392800 |
Výrobce | L.T.D. DABI |
Množství v balení | 9 sklenic |